Vi bemannar byggbranschen

Från hantlangare till tjänsteman utefter ert behov.

Sök jobbRegistera dig

VD-Brev höst 2019

Nedan kommer VD´s tankar och reflektion över den tid som varit, nutid samt det vi kan se i prognos framåt.

 

 VD- Brev höst 2019

Sedan i slutet på förra året så märker vi ett klart dämpat behov av personalkraft och vi, precis som flera andra, har behövt att se över både riktning och strategi.

Branschorganisationen Almega ser en avmattning och rapporterar i sin kvartalsrapport för Q2 att ingen region visar positiv utveckling under detta kvartal. Att arbetsmarknaden mattas av är således helt klart. Kvartalsrapport Almega 

I Byggkonjunkturen som lämnas ut av Sveriges Byggindustrier kan vi läsa om branschens vindriktning och prognosen kring detta. Kvartalsrapport 1 Sveriges Byggindustrier 

Helpman har under sin 19-åriga historia hunnit med både ett par låg- som högkonjunkturer och det som vi kan landa i är att det förr eller senare vänder. Ingenting varar för evigt.

En stor fördel som vi som ett erfaret bemanningsföretag har för att möta denna period är följande

Vi har en erfarenhet från liknande situationer och både anställda och ägare har varit med i både med- och motgång. Detta ger oss en trygghet internt och ut till kund.

Vår interna kunskap om branschen gör att vi alltid kan sätta oss in i kundens situation. Vara med i tidig planering och tillsätta rätt person på rätt plats.

Vi har med åren lärt oss att vara snabbfotade och ställa om när verkligheten och tiden kräver detta.
  
Så vad händer internt på Helpman?

Hösten är alltid en härlig mix av dåtid, nutid och framtid. Både föregående år och nuvarande måste analyseras igen för att förstå varför vi är där vi är och för att kunna göra en budget och strategi framåt.

Och rätt var det är så byts de gula löven till snö och det är dags att hänga upp julstjärnorna och klä julgranen.

Är det bara jag som tycker att tiden går snabbare och snabbare? Det gäller att stanna upp och fånga nuet innan allt bara handlar om att hinna till framtiden eller tänka tillbaka på dåtiden.  

I ett läge där branschen drabbas av konkurser och rekonstruktioner kan vi stolt meddela att vi även detta år utmärkts till ett AAA-företag av Bisnode och Guldföretag av UC. Detta gör oss såklart väldigt stolta, men tar inte på något sätt bort det fokus vi måste behålla för att säkerställa rätt väg framåt. 

Ni kommer inom kort att kunna följa oss i vårt arbete och på vår resa framåt via vår byggblogg. I denna kommer vi att berätta mer om oss som arbetar på kontoret, följa med några av våra anställda snickare och anläggare under en dag, historik om bemanningsbranschen samt lite annat smått och gott. 

Ni finner den på vår hemsida och länkar på våra sociala kanaler.

I övrigt så fortsätter vi att fokuserat arbeta för att alltid ha ett nätverk med kompetent personal. Att ständigt utveckla oss för att de företag som behöver komplettera sin befintliga organisation skall kunna få hjälp med detta i rätt tid. 

Vårt motto Rätt person till Rätt plats i Rätt tid till Rätt pris handlar lika mycket om våra anställda konsulter som vilka vi är internt och vilka våra samarbetspartner är.

Det ska vara tryggt att handla av Helpman.

Till sist så vill jag önska dig en fin höst!

Med Vänliga Hälsningar

Pernilla Aronsson
VD
Helpman Entreprenad AB 

827
831
844