Vi bemannar byggbranschen

Från hantlangare till tjänsteman utefter ert behov.

Sök jobbRegistera dig

Guide och tips till dig som söker arbete!

Visst kan det kännas och ibland vara en snårig djungel därute när man söker jobb. Vad är det man skall skriva i en ansökan? Vad är det man skall tänka på när jag går på informationsträffar och intervjuer? Hur går en intervju till?


Det absolut viktigaste i en ansökningsprocess är att du försöker vara dig själv. Det är lätt att bli nervös, framförallt om man verkligen vill ha den tjänst man sökt. Vi förstår och det är helt ok!

Men att samtidigt som man är nervös skall försöka vara en person som man egentligen inte är brukar aldrig resultera i framgång. Så kom ihåg, andas ut och släpp ner axlarna. En intervju är ju trots allt bara ett samtal mellan två eller fler personer.

Så vad är det då man skall skriva i en ansökan? Börja med att dela in din ansökan i två dokument. Det första skall vara ett CV där dina erfarenheter och kompetenser tydligt framgår i kronologisk ordning. Utbildning- Arbetslivserfarenhet- andra specifika uppdrag tex ideellt arbete inom föreningsverksamhet. 

Det andra skall vara ett personligt brev där du mer fritt berättar mer om vem du är som person. Kanske vad du gör på fritiden eller vilka personliga egenskaper som just du besitter.

När det kommer till fotografi på ansökan så är det en vattendelare. Vårt tips är att du gör som du själv tycker är bäst. Kom ihåg bara att fotografiet bör vara av professionell karaktär. Semester och festbilder gör sig bäst i andra kanaler.

Jag är inbjuden till en informationsträff?
Vi vill börja med att säga grattis! Att gå på en informationsträff kan ge dig möjlighet att få reda på mer om företaget som skall anställa. Ofta får man en bra inblick både i hur deras organisation er ut, vilka värderingar som bolaget har samt vilka framtida mål och visioner som de strävar efter. 

För att du skall få ut så mycket som möjligt bör du förbereda med vissa saker:
1. Läs på om företaget innan. Hemsida och allabolag.se
2. Skriv ner vilka värderingar som är viktiga för dig och om du skulle ha några konkreta frågor som du kan passa på att ställa under själva informationsträffen eller direkt efter till aktuell person.
3. Kom ihåg att stänga av ljudet på mobilen innan träffen startar! Men vill inte bli ihågkommen som den som störde träffen med sin mobil.


Nästa del kommer att komma ut om en vecka, håll ut!

Då kommer vi att gå igenom intervjun.

827
828
853