Vi bemannar byggbranschen

Från hantlangare till tjänsteman utefter ert behov.

Sök jobbRegistera dig

Välkommen till ett nytt år - 2020!

2020 ett nytt årtionde, en ny början och en fortsättning på ett årtusende som hittills har innefattat mycket och som kommer att innefatta ännu mer.

Så här i början på året så är det lätt att tänka att NU ska det bli förändring. Kostschema, träningsupplägg, strategiplan och budget i en salig röra skall matas fram och genomföras. Mycket på gott och mycket på grund av att man vill mer, lite till och lite bättre. En egenskap som tar oss från den ena punkten till den andra.

För vill vi ha ett förändrat resultat så måste vi förändra det vi gör. Det handlar om beteenden.

Det räcker till exempel inte med att göra ett hälsoupplägg för att komma i form, en ny budget för att omsätta mer och få en bättre lönsamhet. Vi måste göra aktiviteterna som hår till de resultat som vi eftersträvar.

Men behöver man alltid ändra på ALLT bara för att det blir ett nytt år? 
Förhoppningsvis är svaret nej.

Är man flexibel även under året så att kan man styra om vägen om man märker att resan inte ser ut så som man planerat utan att man för den delen behöver rasera allt och bygga om det.

Kanske är det just de små justeringarna som man med erfarenhet lär sig att hantera? Kanske är det bättre om man utgår från den plattform som man sedan tidigare skapat och vrider till den så att den passar bättre mot det resultat vi faktiskt vill uppnå.

Så var vi tillbaka på årtalet. 2020 året då Helpman fyller 20år.

För att förstå vad som faktiskt har hänt under denna tidsperiod så har jag listat ett par saker nedan:

1999/2000 Nyårsafton 1999 hade alla panik över att datorerna skulle krascha vid tolvslaget. Dock så gick ju detta bra och vi använder oss av datorer mer än någonsin både i arbetet och privat

2000 Nokia 3310 började produceras och vi häpnade över dess kapacitet. Man kunde skicka SMS, göra egna ringsignaler, spela snake och enligt fabriksinformationen så kunde den klara sig ett helt år på ”low battry”

2001 Rederiet spelar fortfarande in nya avsnitt och gör så fram till april 2002

2003 Anja Persson vinner sin första världscupsseger i storslalom

2005 De blev rökförbud på krogen

2007 Steve Jobs presenterar den första iPhonen på en konferens 9 januari.

2008 Domedagsvalvet invigs på Svalbard

2009 Apoteksmonopolet upphör och Norge tillåter samkönat äktenskap

2011 Saab Automobile går i konkurs

2015 Hallandåstunneln invigs

2018 Greta Thunberg påbörjar sin fortfarande pågående skolstrejk för klimatet
 
Mycket av det som har hänt kändes som alldeles nyligen medan andra saker t.ex. Iphone känns som att vi haft under väldigt lång tid. Vi har på vissa saker snabbt kommit in i nya beteenden medan andra delar fortfarande får kämpa med klor för att säkerställas t.ex. jämställdheten och integrationen.

Nu tar vi 2020 till en ny nivå, detta är året det händer.


Helpman är redo, är du?


827
831
866