Vi bemannar byggbranschen

Från hantlangare till tjänsteman utefter ert behov.

Sök jobbRegistera dig

Arbetsbrist och arbetslöshet

Antalet varsel har ökat och det har även arbetslösheten, samtidigt som antalet lediga jobb blivit allt färre. Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer arbetslösheten fortsätta uppåt under 2024 i takt med att lågkonjunkturen blir alltmer påtaglig, till stor del till följd av det senaste årets rekordhöga inflation samt det höga ränteläget. Samtidigt som arbetslösheten väntas stiga ännu mer bedömer Arbetsförmedlingen att bristen på utbildad arbetskraft kommer kvarstå, eftersom en stor del av de arbetssökande saknar de kompetenser som arbetsgivare vill ha. Detta är tyvärr inget nytt, byggbranschen kämpar med att behålla kvalificerad personal sedan lång tid tillbaka och efterfrågan på utbildad och erfaren arbetskraft kommer att vara fortsatt stor oavsett konjunkturläge.

Förtydligande

Vi har fått många frågor om annonserna som dyker upp på vår hemsida. Vi vill förtydliga att annonseringen på hemsidan avser planerade projekt. Vi använder begreppet kommande uppdrag närvi för dialoger med kunder och vi vet att de kommer att behöva medarbetare under en given tidsperiod, men vi vet ännu inte exakt startdatum. Helpman är ett bemanningsföretag och det betyder att våra anställda arbetar på olika projekt hos våra kunder. Vi måste därför hela tiden, oberoende marknadssituation ha tillgängliga kandidater.

Dolda jobb

Många lediga tjänster offentliggörs inte av den enkla anledningen att vi inte har tid. När en kund ringer behöver de ofta en anställd direkt. Just då letar vi efter lämpliga kandidater i vårt nätverk, bland de som är registrerade hos oss och har tidigare visat intresse av att jobba på Helpman. Det är viktigt att komma ihåg att förutsättningar som råder på arbetsmarknaden så småningom kommer att förändras. När det väl vänder och våra kunder vänder sig till oss vid personalbehov, det är just till er, som har ansökt till kommande uppdrag vi kommer att höra av oss först. Därför tveka inte! Även om det idag inte finns så många lediga tjänster, registrera dig och visa intresse för de jobb som kan vara intressanta för dig i framtiden.

Ansökningar

Antalet ansökningar denna månad slår nya rekord på Helpman. Redan 2023 visste vi att arbetslösheten var stigande, antalet varsel likaså. Det resulterar i att många nya kandidater söker jobb hos oss och vi har mycket arbete med att behandla alla ansökningar. Det betyder att du kanske fortfarande väntar på svar från oss. Oroa dig inte, vi tar hand om alla ansökningar och har du inte fått något svar än så är det bara en tidsfråga.

827
829
916