Vi bemannar byggbranschen

Från hantlangare till tjänsteman utefter ert behov.

Sök jobbRegistera dig

Jobb som finns men inte syns?

De allra flesta som söker arbete gör det på den publika arbetsmarknaden, genom att söka arbeten som annonseras ut. Det finns dock mängder av lediga jobb som är dolda för allmänheten. Dolda jobben, de som inte syns, hur hittar man dem?

Vad är ett dolt jobb?

Ett dolt jobb är en tjänst som inte annonseras ut till offentligheten. Det varierar mycket mellan olika branscher hur många av alla tillsättningar sker utan att tjänsten publiceras. Enligt statistiken endast 20 procent av lediga tjänster annonseras. Det betyder att upp till 80 procent av alla lediga jobb är dolda.

Varför finns dolda jobb?

Skälen till att många arbetstillfällen aldrig annonseras ut är många. Företagare väljer att använda sina kontakter och sociala medier när de ska tillsätta en tjänst. En del arbetsgivare kapar kostnader. En del tycker att det är enklare att anställa på rekommendation av någon de känner förtroende för. Många har inte resurser för att hantera hela rekryteringsprocessen.

Hur kan man hitta dolda jobb?

Att använda sitt kontaktnät är ett sätt att hitta de dolda jobben. Kontakter så som vänner, släktingar, bekanta eller kollegor. Tala om att du söker jobb samt försök knyta nya kontakter. Ju fler som vet att du letar, desto större chans att du hittar.

Skicka en spontan ansökan. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där det framkommer varför du är intresserad av att bli en del av organisationen i fråga. Chanserna är då relativt höga att du kan bli aktuell för dolda jobb när de dyker upp.

Även om det inte går direkt så är det ofta uppskattat och vanligt att arbetsgivare sparar sådana ansökningar och använder dem när de behöver nyanställa.

Fördelar med dolda jobb

Enklar fördel för arbetssökande är mindre konkurrens. Möjligheten att få jobb i ditt dröm företag trots att det inte söker anställda, åtminstone officiellt, låter väldigt lockande. Det är ett smidigt och snabbt sätt för arbetssökande och arbetsgivare att hitta en överenskommelse. De som vill anställa sparar ofta både tid och pengar genom att tillsätta tjänster genom att nätverka.

Dolda jobb på Helpman

Alla arbetsplatser är dynamiska och tjänster tillsätts och blir lediga i ett ständigt flöde. Samma sak händer på Helpman. Många lediga tjänster offentliggörs inte av den enkla anledningen att vi inte har tid. När en kund ringer behöver de ofta en anställd direkt. Vi letar sedan efter lämpliga kandidater i vårt nätverk. För att vara en del av detta nätverk är det enklaste sättet att skicka en spontanansökan till oss. Det kan du göra genom att skicka ett mail till rekreting@helpman.se eller genom att registrera dig direkt på vår hemsida.

827
828
908