Vi bemannar byggbranschen

Från hantlangare till tjänsteman utefter ert behov.

Sök jobbRegistera dig

Historia om Helpman

Helpman grundades år 2000 och var det första bemanningsföretaget som specialiserade sig på byggbranschens personalbehov. Vår ambition var då och är fortfarande att organisera och matcha tillgängliga yrkesarbetare och tjänstemän från hela landet till företag med personalbehov inom byggindustrin. Det har alltid funnits ett behov av duktiga hantverkare och tjänstemän till tillväxtregioner. Vi ville vara en naturlig träffpunkt för byggindustrin och på ett enkelt sätt genom IT - baserat system matcha personal och uppdragsgivare från hela landet.

Hur såg branschen ut innan år 2000?


Bemanning var då väldigt nytt, år 1992 så blev det lagligt i Sverige att hyra ut personal. Byggbolagen lånade byggnadsarbetare av varandra och det var vanligt att flera minde UE hjälpte större bolag.
Under 1992-98 så var det otroligt hög arbetslöshet inom bygg. Från 1998 kom byggandet igång och under 99-2000 var det ganska så hett i Stockholm. Samtidigt som branschen växte var det svårare att hitta tillgängliga byggarbetare i Stockholm. 

Tidigare erfarenhet 


Helpman är en naturlig träffpunkt för byggindustrin och på ett enkelt sätt genom IT - baserat system matchar personal och uppdragsgivare från hela landet. 
Helpmans kontorspersonal har tillsammans en lång samlad erfarenhet från byggindustrin. Helpmans storägare har själva erfarenhet av att arbeta som snickare respektive plåtslagare. 
Tillsammans med yrkeserfarenhet kring arbetsmarknadsfrågor/utbildningar på Byggnads samt arbete på Arbetsförmedlingen med byggnadsarbetare och företag inom bygg gav detta en god grund åt verksamheten. 

Checklista inför uppstarten


Helpman ville genom samlad erfarenhet och ambition hitta effektiva lösningar och en förståelse såväl för byggbolagen samt konsulternas behov. Att kontakta byggfacket och skriva ett hängavtal var en av de första punkterna på vår checklista. Helpman ordnade större träffar med olika företag samt BF och Byggnads. Byggarbetsplatsbesök och samtal med platschefer samt träffar med Arbetsförmedlingen har sedan början blivit en rutin. 


Största utmaning


Att komma ut till företagen med denna helt nya lösning och att få de att förstå nyttan med att hyra in istället för att anställa var största utmaning eftersom bemanningsbranschen inom bygg var fortfarande ung i Sverige. Vi hade många samtal med Byggnads och Seko för att få de förstå att detta var bra. 
Ytterligare utmaning var att övertyga arbetslösa byggnadsarbetare att Helpman var ett seriöst företag med kollektivavtal och flera möjligheter till utveckling.

Skam den som ger sig!


Vi sökte tidigt kontakt med Byggnads och 2007 kom bemanning in i byggavtalet. 

Alla som sökt jobb eller anställt personal vet att det inte är lätt att uppfylla alla förväntningar. Så har och är det även för oss.
Men vi vill att vårt varumärke ska beröra! 
Att alla våra målgrupper - byggföretag, konsulter och medarbetare - ska
få positiva associationer och känna trygghet och stolthet med att
förknippas med vårt företag, kultur och varumärke.


827
828
835