Vi bemannar byggbranschen

Från hantlangare till tjänsteman utefter ert behov.

Sök jobbRegistera dig

COVID-19 vad ska vi göra?

I takt med att covid-19 fortfarande sprider sig både utomlands och här i Sverige uppstår både oro och frågor. Vad är egentligen helt okej att göra och vad borde vi undvika? Vi vill att färre smittas, att antalet smittade sprids ut under tid och att spridningen ska avta så fort som möjligt. Men vad kan var och en av oss göra för att minska smittspridningen?

1. Det går bra för alla att ta promenader, springa, cykla och göra många andra utomhussporter. Kom ihåg att motion är medicin för hela kroppen.
2. Du kan handla i butiker, stormarknader och köpcentra. Om du är frisk kan du röra dig fritt i samhället men du måste följa restriktioner som gäller. 
3. Ha hand om hygien och desinfektion. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, använd handdesinfektion. God handhygien är en nyckelfaktor för att minska smittspridningen.
4. Trots att man kan träffas i mindre grupper bör vi minska sociala sammankomster, minimera fysisk kontakt och hålla avstånd mellan varandra.
5. Alla som har även de minsta symtomen som t.ex. snuva, hosta, feber eller andra luftvägsinfektionstecken bör hålla sig hemma, hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk.
6. Arbeta hemifrån om det är möjligt och din arbetsgivare tillåter det samt försök undvika kollektivtrafik. Undvik resor om de inte är nödvändiga. 
7. Sist men inte minst: Tänk positivt! Få ut det mesta av den här tiden, ta hand om dig själv och dina nära och kära. Träna, läs en bok, spela ett spel med familjen, kanske är det bra tid att varva ner lite.

Kom dock ihåg att coronavirus-pandemin inte är över. Vi alla måste fortfarande följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 


827
829
867
879