Vi bemannar byggbranschen

Från hantlangare till tjänsteman utefter ert behov.

Sök jobbRegistera dig

Påverkningsbar hälsa

Har den senaste tiden funderat mycket kring hur vi i samhället arbetar med sjukdomar som kunnat undvikas av en bättre och mer hälsosam livsstil. Vad är det som gör att så många personer väljer att agera på uppkommen symptom istället för att arbeta proaktivt?

Strävan efter att ta den kortaste vägen, ja jag vet. Men blir den inte extra lång om du behöver ta den mer ofta än den som är något längre från start?

Företag lägger ner enorma pengar på rehab ärenden och sjuklöner istället för att aktivt arbeta proaktivt för att främja hälsan både på det mentala men också på det fysiska planet. 

Tar vi privatpersoner så är det lika illa där med. Hur många väljer inte hellre att ta sovmorgon, titta på TV eller spela på dator framför att röra på sig oavsett om det är låg- eller högintensivt?

Sätter du plåster på såret så förvinner inte såret men om du lever så att huden blir mer tålig så gör du inte illa dig lika ofta. Det vill säga, skapa ett immunförsvar som står sig starkt och är tålig mot de utmaningar som det utsätts för.

Om vi i samhället skulle satsa mer på hälsosamma val så skulle kostnaderna för sjukskrivningar minska drastiskt och lämna plats för de som drabbats av sjukdom som du inte själv kunde påverka. 

Så till nästa företagsfrukost: Byt till osötat bröd, fyll på med grönsaker och frukt, byt till naturell yoghurt och framförallt skratta. Det sistnämna håller dig inte bara mer frisk utan lättar upp stämningen också.

Ha en fantastisk dag!


Vänliga Hälsningar

Pernilla Aronsson


827
831
863