Vi bemannar byggbranschen

Från hantlangare till tjänsteman utefter ert behov.

Sök jobbRegistera dig

Vad är ett bemanningsföretag?

Ett bemanning och rekryteringsföretag är ett företag som är 100% arbetsgivare men erbjuder arbete hos någon av dennes uppdragsgivare.

Ett bemanningsföretag hyr ut kompetent personal till andra företag. När du registrerar dig hos bemanningsföretag påbörjas process med matchning av dina kompetenser och tillgängliga uppdrag. Under hela processen har du kontakt med rekryterare och konsultchefer som finns tillgängliga om du behöver hjälp eller har frågor.

De första platsförmedlingarna startades av kvinnor. En av branschens förgrundsgestalter blev Ulla Murman, grundare av ManpowerGroup.

Ulla Murman växte upp under fattiga omständigheter i Stockholm och arbetade på kontor och på en skrivbyrå innan hon 1953 startade Stockholms stenografservice, som skulle kunna kallas Sveriges första bemanningsföretag. 
Emellertid var det sedan 1936 förbjudet att driva privat arbetsförmedling, och först efter 40 års kamp ändrades lagen 1993, så att verksamheten slutligen blev formellt lagenlig.

Idag märker vi stor förändring i samarbete med bemanningsföretag. 
Byggbolagen har mindre tid att hantera fler frågor på. I denna situation hamnar ofta rekryteringsprocesser långt ner och kompetensen för att göra en korrekt process halkar efter och riskerar att fälla den redan tighta tidsplanen.


Under de senaste 20 åren har bemanningsbranschen varit Sveriges snabbast växande bransch.

827
828
834