Vi bemannar byggbranschen

Från hantlangare till tjänsteman utefter ert behov.

Sök jobbRegistera dig

Guide och tips till dig som söker arbete! Del 2

Jag är kallad på intervju! Härligt!

Det betyder att den som rekryterar har läst igenom din ansökan och upplevt att just du besitter de egenskaper och kompetenser som är aktuella för just den tjänst som du sökt.

För att få till en bra intervju är det en fördel om även du läser på om det företag som du skall träffa.

Under intervjun så kommer ni att prata om dina tidigare erfarenheter, varför du tagit vissa val i livet och vad det är som gör att du söker just denna tjänst. Man kanske kommer att prata om vilka styrkor som du har, både personliga egenskaper och kompetenser. Men även vilka utvecklingsbara delar som du har och som du själv känner att du behöver arbeta mer med. Kanske är det att säga nej, prioritera mer tid för familjen eller stärka upp tålamodet?

Oavsett vad det är så handlar det ju om att vi som rekryterande bolag skall få en bild om vem du verkligen är och hur du skulle agera och hantera vissa uppkomna situationer och arbetsuppgifter. Du som sökande har ju även en chans att få en bild av oss eller det anställande bolaget och jämföra det med vad du vill och hur dina värderingar och framtida mål ser ut.

Ett sista tips från oss som arbetar med rekrytering handlar om hur man svarar i telefonen samt vilken typ av telefonsvarare man har.
När du svarar i telefonen använd namn och inte bara ett "hallå". Det ger ett trevligare intryck och ger den som ringer tryggheten i att man kommit rätt. En bra start på samtalet helt enkelt.

Har du inte möjlighet att svara och använder dig av telefonsvarare så kom ihåg att tydligt meddela vart man kommit, om du ringer upp de personer som talat in om man lämnar sitt telefonnummer eller om du hellre vill att man sänder dig ett sms.

Till sist vill vi från Helpman önska dig stort lycka till i ditt framtida jobbsök!827
828
853
854