Vi bemannar byggbranschen

Från hantlangare till tjänsteman utefter ert behov.

Sök jobbRegistera dig

Hur arbetar man effektivt hemifrån?

Utmaningen är inte bara att organisera arbetet ordentligt men att ta hand om vår sin hälsa samtidigt. Hemmaarbete kan vara en utmaning för många människor. Det kräver disciplin, motivation och införande av flera regler för att kunna arbeta effektivt. Hur skapar du en bekväm arbetsplats och en dagsplan? Här kommer några tips på hur man ska göra för att göra hemmaarbetet effektivt och så hälsosamt som möjligt.

Hur ska hemmakontor se ut?

För att kunna arbeta mer effektivt måste man förbereda utrymmet på rätt sätt. Det är viktigt att försöka separera arbetsområdet från resten av lägenheten, det är där ska du jobba och kan gå ifrån för att ta en paus från jobbet. Skapa ett utrymme där du enkelt kan fokusera. Förbered ett ordentligt skrivbord, stol eller fåtölj och god belysning, kontorsutrustning som är nödvändig för att kunna utföra dagliga uppgifter. ”Tillfälligt kontor” ska förknippas med jobbet och de arbetsuppgifter man utför. All hemmaarbete måste vänta tills du jobbat klart för dagen.

Dagsplan

Börja dagen med att skapa en uppgiftslista så att du sätter mål och prioriteringar för dagen, då arbetet är mer organiserat och effektivt. Håll dig fast vid den arbetstiden som gäller när du arbetar på kontoret. Men bara för att man arbetar hemifrån betyder det inte att arbeta utan stopp. Balansen mellan arbetsliv och personligt liv är jätte viktigt. Efter att ha slutat arbetet, planera något trevligt, vila och få återhämtning till nästa dags arbete. 

Tänk på din hälsa 

För att kunna arbeta effektivt hemma behöver man rutiner. Börja dagen med ordentligt frukost och undvik att sitta alltför länge framför dator i din morgonrock eller pyjamas. Ta en snabb dusch och byt kläder så fort som möjligt, på detta sätt gör det klart att du har börjat din arbetsdag. 

Kom ihåg att ta pauser. Det är bra för både dig och jobbet. Rör på dig. Lämna stolen en stund och ta kort promenad. 

Ät regelbundet. Det är lätt att glömma ta ordentligt lunch när man jobbar hemma och inte har sällskap. Glöm inte nyttiga mellanmål som du helst förbereder dagen innan så att under arbetspass kan du fokusera dig på ditt arbete. 


827
828
875